Viitoare mamica? Pregateste-ti corpul pentru marele moment cu 5 sedinte de GIMNASTICA PRENATALA sau alege gimanstica POSTNATALA, daca micutul a venit deja! Amelioreaza durerile, imbunatateste tonusul si circulatia, facilitand totodata eliminarea toxinelor, gimnastica este benefica nu doar pentru mama, dar si pentru copil

Lei 325 În loc de 400,00 Lei Cupoane comandate 9 Oraș Bucuresti
Discount 19% Site expirat

informații

Gimnastica prenatala este o metoda eficienta prin care o gravida isi pregateste corpul pentru marele moment al nasterii. Este important de stiut ca prin gimnastica din timpul sarcinii nu se urmareste tonifierea organismului sau slabitul, ci mai degraba mentinerea tonusului.
Cu ajutorul exercitiilor de gimnastica circulatia sangelui este facilitata, copilasul primeste mai multe substante nutritive si oxigen, iar toxinele sunt mult mai bine eliminate.
Urmand un program special conceput pentru gravide, viitoarele mamici vor exersa pozitii de travaliu, dar si metode de respiratie care le vor ajuta in acele momente unice sa fie puternice si pregatite pentru a-si intampina cu bucurie „sufletelul” mult asteptat.
Beneficiile gimnasticii prenatale:
durerile lombare (de mijloc) sunt eliminate prin formarea autocontrolului asupra aliniamentului corpului si posturii („scoala spatelui” – metoda Zachrison);
cresterea mobilitatii articulare (in special articulatiile coxo-femurale si cele ale bazinului) prin exercitii cu mingii de gimnastica, folosite si in travaliu;
prevenirea aparitiei edemelor (umflarea mainilor si a picioarelor) prin exercittii speciale;
controlul greutatii corporale in vederea mentinerii ei la valori adecvate lunilor de sarcina;
realizarea autocontrolului planseului pelvi-perineal prin exercitii Kegel;
reeducarea miscarilor respiratorii toracice si diafragmatice, astfel exersand respiratiile pentru travaliu;
Pentru participarea la un program de gimnastica prenatala, este necesar sa fi trecut de primul trimestru de sarcina si sa ai acordul scris de la medicul obstetician .
Gimnastica dupa nastere poate incepe la 2 – 4 saptamani dupa o nastere normala si la 6 saptamani dupa operatia de cezariana. Prin exercitiile specifice gimnasticii postnatale se va intari tonusul muscular afectat de sarcina, se vor ameliorarea durerile de spate cauzate de sarcina si de purtarea in brate a copilului si se va accelera metabolismul . Acestea ajuta foarte mult la reducerea depresiei instalata dupa nastere.

Locație