Descopera la timp 3 tipuri de cancer dintre cele mai frecvente, colonorectal, hepatocelular si ovarian! Analize laborator pentru 3 MARKERI TUMORALI: CEA (Antigen carcinoembrionic), AFP (Alfa-feto proteina) si CA 125 (Antigen tumoral), relevante in diagnosticare corecta si recomandarea tratamentului potrivit!

Lei 90 În loc de 140,00 Lei Cupoane comandate 6 Oraș Bucuresti
Discount 36% Site expirat

informații

Markerii tumorali reprezinta o serie de substante produse de celulele canceroase, detectabile in sange. Rezultatele testelor se vor interpreta atent si pot fi folosite si in determinarea gradului de raspuns al cancerului la tratament sau in cazul in care cancerul recidiveaza. 
CEA sau ANTIGEN CARCINOEMBRIONIC face parte din grupul de antigene oncofetale produse in perioada embrionara si fetala. Pe parcursul cresterii embrionului CEA se formeaza in pancreas si in tractul gastrointestinal precum un antigen de suprafata celulara. Dat fiind faptul ca sinteza de CEA se incheie dupa nastere, valorile acestuia sunt scazute la persoanele adulte sanatoase.  Nivelul crescut al concentratiei CEA sugereaza diverse neoplazii (cancer colorectal, pancreatic, gastric, pulmonar, mamar, cervical, ovarian).
AFP  sau ALFA-FETO PROTEINA este glicoproteina similara albuminei, produsa in perioada fetala in tractul gastrointestinal, ficat si sacul vitelin. 
In cazul adultilor pot aparea concentratii marite de AFP, tranzitorii sau persistente, din cauza unor afectiuni hepatice benigne sau pe parcursul proceselor regenerative hepatice. In schimb concentratiile foarte ridicate pot sugera dezvoltarea carcinomului primitiv hepatic, dar si cu tumori germinative de origine testiculara, ovariana sau extragonadala. 
CA 125  sau ANTIGEN TUMORAL constituie un tip de glicoproteina (greutate moleculara 220kD) ce este prezenta in epiteliul ovarelor, al pancreasului, vezicii biliare, stomacului, bronhiilor, al rinichilor si colonului. Totodata un nivel ridicat se regaseste si in lichidul amniotic, in laptele matern, dar si in serul femeilor gravide.
In cazul cancerului ovarian seros, antigenul CA 125 are o relevanta majora, insa poate fi utilizat ca marker secundar si in diagnosticarea cancerului pancreatic (dupa CA 19-9).
Alte afectiuni maligne ginecologice sau gastrointestinale pot determina un indice marit, dar nu poate fi recomandat in imprejurari de acest gen ca urmare a sensibilitatii si specificitatii clinice de tip redus.
CA 125 se recomanda pentru diagnosticul, tratamentul si aprecierea prognosticului in cazul cancerului ovarian, stabilind diferenta intre o afectiune benigna si una maligna in prezenta unei tumori pelvine.
Pentru pacientele cu antecedente heredo-colaterale de cancer ovarian sau mamar se recomanda evaluarea markerului CA 125 din 6 in 6 luni, alaturi de o ecografie transvaginala anuala, pentru depistarea timpuria a cancerului ovarian.

Locație